Gode tips til tyverisikring af hjemmet

Vi har samlet en kort oversigt over nogle af de muligheder, du har for tyverisikring:

Tip 1 – tjek døre og vinduer

Undersøg om dine døre og vinduer er i god stand og sidder tæt. Dette er en essentiel del af tyverisikringen. Vinduer og døre der er lettere nedbrudte af råd eller blot har en dårlig tæthed, er lettere at bryde op.Herudover har du også mulighed for at tyverisikre dine vinduer ved at benytte særlige skruer til hængslerne, som gør at vinduerne bliver sværere at afmontere.

Tip 2 – hold styr på nøglerne

I forbindelse med tyverisikring af dit hjem er det ligeledes vigtigt altid at holde styr på, hvor mange sæt nøgler, der er til hjemmet, og hvor de befinder sig.

Tip 3 – sørg for at du har de rette låse

Det er altafgørende, at du sørger for, at låsene i dit hjem er af høj kvalitet. Er du tvivl om kvaliteten af dine låse, er det en rigtig god ide at bede din lokale låsesmed om råd og vejledning.

Tip 4 – hold lyset tændt

Når du ikke er hjemme, så sørg altid for, at lade lys være tændt. Dette er et trick, der har været kendt i rigtig mange år – men det er faktisk effektivt! Til trods for at tyven måske godt er klar over, at ikke er nogen hjemme, er det langt mere risikobetonet for en tyv at træde ind i et oplyst hjem, da det så er nemmere for naboer og lignende at opdage tyveriet.

Tip 5 – opsæt en alarm

Det er en rigtig god ide at opsætte en tyverialarm i dit hjem. Her er der flere muligheder. Du kan vælge en alarm, der udelukkende sætter en sirene i gang ved indbrud. Men du kan også en alarm, der ud iver at sætte en sirene i gang også sørger for, at du modtager et opkald eller en sms, hvis der er indbrud i dit hjem.

Læs evt. flere gode artikler om tyveri og andet i servicebranchen her: Servicenews.dk

Tip 6 – Nabohjælp

Hvis det er muligt, så sørg for at lav nogle aftaler med dine naboer om at holde øje med hinandens huse. Dette er en effektiv form for tyverisikring. Informer dine naboer om, hvornår du er på ferie og lignende, så de kan holde et vågent øje med dit hjem. Vagtsomme naboer kan være alfa og omega i både forebyggelse af indbrud, men også i forhold til hurtig politialarmering og en eventuelt senere efterforskning.

Tip 6 – Opsæt videoovervågning

Videoovervågning er en meget effektiv tyverisikring, da den har en meget forbyggende virkning. Skulle der, til trods for den skiltede overvågning, alligevel foregå et indbrud, er der med videoovervågning den store fordel, at tyven vil blive fange på overvågningsbåndet. Dermed vil politiet have et langt bedre grundlag for at finde frem til den pågældende og have et godt bevismateriale på hånden. Sørg for at overvågningen opfanger alle mulige indgange; døre og vinduer. Du kan med fordel hænge kameraerne op i dine tagrender, så slipper du for at lave hul i mur og/eller træværk. Sørg dog for at dine tagregner er nyere, holdbare og helt rene, for at sikre at kameraerne sidder godt fast.

Disse tips er selvfølgeligt kun nogle få ud af de mange muligheder, der er for tyverisikring. Men følger du de ovenstående tips, vil du være godt tyverisikret. Ønsker du mere information om tyverisikring, kan du med fordel kontakte et alarmselskab eller dit forsikringsselskab.