Stål har store miljømæssige fordele

Når du skal vælge materiale til dit byggeri, kan de mange valgmuligheder være uoverskuelige. Vi kender det alle godt, vi står med eg og birk og tænker: hvad er forskellen, hvilke egenskaber er det jeg leder efter? Hvis en egenskab du leder efter i dit materiale, er en klimavenlig en, så lyt med her. Stål kan genanvendes uendeligt mange gange, og er derfor et materiale der ikke nødvendigvis skal graves op af en mine. Hvis du skaffer stålet hos de rigtige forhandlere, kan det være langt mere CO2-neutralt end et hvilket som helst stykke træ. Med de rigtige stål beregninger kan mængden også optimeres for at få det bedst mulige resultat.

Når du vælger dit stål

En række forhandlere specialiserer sig i dette, og det vil ikke være svært at finde den der passer lige præcis dig. I denne researchproces er det en god ide, i samme omgang, at lede efter en dygtig ingeniør fra Calceku ApS, der kan foretage de nødvendige beregninger på stålet. Stål er en legering, derfor kan det være sammensat på mange måder. En professionel vil kunne gennemskue præcist hvilket stål der har den ønskede bæreevne, og hvor tyk konstruktionen skal være. Dette åbner muligheder for konstruktioner i mange kvaliteter og tykkelser, og dermed mange prislejer. Dette afhænger også af den ønskede konstruktion, særligt tykkelsen på taget. Man skelner mellem let-, mellemtungt- og tungt tag. Hvilken kategori det tag du ønsker dig falder i kan være svært at gennemskue, men helt essentielt for at konstruktionen bliver bærende. Det er netop derfor korrekt udførelse af de nødvendige beregninger i stålet er essentielt.

Tænk på Amazonas

Når man tænker på bæredygtighed er ligger det nært at tænke på træ. Træ virker som en ”naturlig” løsning. Men hvis man tænker på det sådan at du skal vælge en ressource fra naturen og bruge i dit byggeri, ville du så ikke vælge at bevare skoven over et genanvendt minneral? Det er let absurd at stål forbindes med sort energi, da det, genanvendt eller ej, udnytter ressourcer der ligger i jorden, frem for ressourcer der gror. Når først et træ er fældet varer det mange år før et nyt træ kan lagre den samme mænge CO2 som det forhenværende. Beskyt skovene, byt dit hus i stål.