Techmiljøet er på vej mod den grønne omstilling

Vær indstillet på at gå en anderledes fremtid i møde

Vi går en anderledes fremtid i møde. Det gælder også for techindustrien. Rundt omkring i mange techfirmaer og start ups ser man folk gå rundt med bambus sokker eller bambus strømper på. Dem har de fundet på den grønne markedsplads her. 

Det, at de har bambussokker på, sender et signal om, at de har stillet sig ind på den grønne omstilling og har gjort sig bevidste om, at det er det, der skal til. Det er det personlige grønne ansvar såvel som det fælles ansvar. Det ene udelukker ikke det andet.

Green Tech Lab

Der sker mange tiltag rundt omkring i verden. Således også i Danmark, hvor folk heldigvis også er begyndt at vågne op og få øjnene op for, hvor vigtigt det er at gøre vores handlen og færden her på kloden meget mere miljøvenlig, så vi kan bevare vores gode Moder Jord, som vi kender den; venlig og frugtbar og ikke mindst, beboelig for mennesker.

Green Tech Lab er et nyt iværksætter- og innovationsmiljø med titlen ”Green Tech Lab”, og det skal være med til at give svarene på techindustriens spørgsmål omkring den grønne omstilling. Målet er, at Green Tech Lab skal bidrage til at udvikle et stærkt vækstlag og startupmiljø på det grønne område over hele Danmark og hermed medvirke til at styrke den grønne dannelse i tech branchen.

Nu er det vigtigt at lignende tiltag bliver foretaget andre steder kloden over, så klodens befolkning kan arbejde sammen om den grønne omstilling og i fællesskab gøre intet mindre end at redde jorden.

Den grønne dannelse

Grøn dannelse er et nyt begreb, som vi kommer til at se meget mere til. På linje med digital dannelse vil grøn dannelse blive en del af vores uddannelsessystem, og det gælder forhåbentlig snart hele kloden over.

Folkeskolen har i høj grad omfavnet den grønne dannelse og smeltet den sammen med den klassiske såvel som den digitale dannelse. Nu er det på tide, at begrebet “grøn dannelse” holder sit indtog i gymnasieskolen og derudover på de videregående uddannelser såvel som ude på arbejdspladserne.

Grøn dannelse er et del af det nødvendige tiltag for at styrke den grønne omstilling.

Måder, hvorpå techindustrien kan blive grønnere:

  • Bruge grønne samarbejdspartnere
  • Give medarbejdere mulighed for at få en grøn dannelse og give generelle grønne signaler
  • Have et grønt miljø på arbejdspladsen, så planterne minder medarbejderne om at tænke grønt, og så miljøet på arbejdspladsen er venligt, grønt, stimulerende  og positivt.
  • Spise økologisk og handle økologisk ind
  • Spise vegetarisk. Lære sig mere omkring sund vegetarisk kost og hvor man finder de gode og grønne proteiner. Der er masser af gode smagsoplevelser i vente.