Sådan vælger du den rigtige elcykel for dig

Elcykler er virkelig blevet populære i Danmark – ja faktisk i hele verden og med god grund! Man kan pludselig cykle langt længere og hurtigere end man plejer. Det er en virkelig god måde, for specielt dem de har knæskader eller af andre problemer med deres kroppe, at komme op og cykle igen.

Man kan nemlig ikke komme uden om, at det er sundere at cykle på en elcykel end at køre i bil, selvom cyklen hjælper dig en del. Men hvilken elcykel skal du så vælge? Du kan få hjælp til valg af elcykel her.

Valg af elcykel

Udformningen på elcykler er lavet ligesom på traditionelle cykler, derfor er det første du skal overveje hvilken salgs stel du ønsker dig. Er det en herrecykel du er på udkig efter? Eller en damecykel eller måske en mountainbike med el du gerne vil have?

Det hele er nemlig lavet som elcykler. Derudover kan du også få ladcykler i flere forskellige slags, som elcykler. Hvilket også er blevet virkelig populære. Der er ingen tvivl om at elcykler er virkelig smarte, men hvilken elcykel skal du vælge? Det kan være et svært valg, derfor kan det være en god ide, at tage ud og prøve nogle forskellige i virkeligheden.

Hvor skal motoren sidde?

Derudover skal du også vide, at der er forskel på hvor motoren sidder henne. Der er den traditionelle motor på elcykler og så er der den nye centermotor. De trækker forskelligt og der er stor forskel på, hvem der kan lide at køre med de forskellige motortyper. Derfor bør du prøve at cykle på to forskellige cykler, hvor motoren sidder forskelligt – valg af elcykel er vigtigt.

Hvor høj hastighed skal din elcykel kunne klare?

Hvilken elcykel kan klare en høj hastighed? Der er også meget stor forskel på, hvor høj hastighed som elcyklerne kan hjælpe dig med. De fleste ladcykler hjælper dig op til 25 kilometer i timen, hvorimod du kan få normale cykler der kan hjælpe helt op til 45 kilometer i timen.

Derfor skal du også tænke over, hvor hurtigt du ønsker at din elcykel skal hjælpe dig med at køre. Der er dog nogle helt særlige krav, til de elcykler der kan hjælpe helt op til 45 kilometer i timen. De skal for eksempel have et horn i stedet for en ringeklokke og nogle specielle cykellygter.